Western NIS Enterprise Fund i EDGE засвідчили свої наміри щодо подальшої підтримки Офісу з просування експорту

12 грудня відбулося підписання багатостороннього Меморандуму між Міністерством економічного розвитку і торгівлі України та проектами технічної допомоги Western NIS Enterprise Fund і EDGE щодо подальшого розвитку і функціонування Офісу з просування експорту.

У церемонії підписання взяли участь Перший віце-прем’єр міністр, Міністр економічного розвитку і торгівлі України Степан Кубів, Президент і головний виконавчий директор WNISEF Ярослава Джонсон та директор проекту EDGE Таня Сенфорд Аммар

На підписанні були присутні заступник Міністра економічного розвитку і торгівлі України, торговий представник Наталія Микольська, Надзвичайний і Повноважний Посол Канади в Україні Роман Ващук, який зазначив: "Ми вже бачимо попередні результати від іміджевої промоції країни та В2В зустрічей – це конкретні дії, які вплинули на зростання експорту з України в Канаду", та керівник Офісу з просування експорту Мар’яна Каганяк. 

Перший віце-прем’єр міністр України під час своєї промови повідомив про важливість підтримки реформ нашими західними партнерами та висловив вдячність.
"Підтримка урядів США та Канади – конкретний приклад спільної роботи, спільних реформ і спільної інноваційної модернізації української економіки. Створення Офісу з просування експорту є продовженням обіцяних реформ Міністерства економічного розвитку і торгівлі і Уряду України. Дякую урядам США та Канади, завдяки яким це стало можливим", – підкреслив Степан Кубів.

"Робота Офісу розпочалася як робота команди волонтерів, яка хотіла допомогти Україні просунути її імідж за кордоном, промотувати експорт і зробити все для того, щоб ім’я України звучало у світі. Сьогодні Офіс має амбіції перетворення на інституцію з просування експорту зі своїми завданнями та метою стати частиною екосистеми підтримки урядом українського бізнес-середовища", – наголосила Заступник міністра економічного розвитку і торгівлі України, торговий представник України Наталія Микольська.

"Ми вже два роки співпрацюємо з Міністерством економічного розвитку і торгівлі України і підтримуємо всі реформи, тому що Міністерство є лідером у реформуванні. Зважаючи на наш продуктивний досвід співпраці, думаю попереду лише позитивні зміни", – зауважила Таня Сенфорд Аммар, директор проекту технічної допомоги EDGE. 

"Ми співпрацюємо з Офісом з просування експорту вже півтора роки і з самого початку бачили потенціал в цій команді. Результати роботи, які демонструє зараз Офіс, – є заслугою Степана Кубіва, Наталі Микольської та Мар’яни Каганяк з їх командою. Ми раді співпрацювати з канадськими колегами та допомагати українським експортерам виходити на нові ринки. Як результат, це допоможе створити нові робочі місця, що відповідає місії Фонду – змінювати на краще життя звичайних людей", – повідомила Ярослава Джонсон, Президент і головний виконавчий директор Western NIS Enterprise Fund.

Підписання Меморандуму прокоментувала також Керівник Офісу з просування експорту – Мар’яна Каганяк: "Україна змінюється, і ми є частиною цих змін. Завдяки тісній співпраці з Міністерством та підтримці проектів технічної допомоги ми маємо амбітні цілі. Наша місія – допомогти бізнесу скористатися тими можливостями глобального ринку, про які багато з них навіть не знають. Я хотіла б закликати бізнес до активної співпраці з нами – зворотній зв’язок від вас є дуже важливим”.