Верховна Рада України схвалила Закон "Про валюту і валютні операції"

Прийняття Закону "Про валюту і валютні операції" уможливлює перехід від застарілого бюрократизованого валютного регулювання до вільного проведення валютних операцій.

Закон передбачає створення простих та прозорих умов для ведення бізнесу в Україні і сприятиме виходу іноземних інвесторів на ринок України. Українці тепер можуть інвестувати в цінні папери на міжнародному ринку і вкладати кошти на рахунок будь-якого іноземного банку.

У Законі "Про валюту і валютні операції" йдеться про те, що скасування валютних обмежень відбудеться поступово і за наявності сприятливих макроекономічних умов. Метою є отримання повної свободи ведення валютних операцій. Важливо, що схвалення Закону допоможе Національному банку здійснити швидку лібералізацію валютного регулювання. Обмеження, які є найбільшою перепоною у проведенні валютних операцій, як от вкладення інвестицій за кордон скасовуються після набуття чинності документу.

За словами Голови Національного банку Якова Смолія, Закон сприятиме ціновій і фінансовій стабільності та розвитку сприятливого бізнес середовища. Національний банк здобуває право реагувати на будь-які прояви кризи і попереджати її розростанню.