Українці визначили найважливіші реформи на 2016 рік

Дані січневого online-дослідження "Моніторинг сприйняття прогресу реформ", який компанія TNS проводить спільно з Національною радою реформ, свідчать про те, що найбільш важливою реформою, на думку опитаних, є боротьба з корупцією – 50% опитаних назвали її найбільш потрібною реформою у 2016 році.

В топ найважливіших реформ на 2016 рік також входять реформа системи охорони здоров’я, судової системи та армії.

 

Не в пріоритеті, на думку опитаних, реформа системи управління державною власністю, реформа виборчої системи та державних закупівель.

Жителі Східного регіону частіше, ніж вибірка в цілому називають найбільш потрібною реформу децентралізації (10%).

А найбільш корумпованими сферами, на думку респондентів, залишаються суди, прокуратура, міліція, митна та податкова служба, а також медичні державні заклади.

Проект «Моніторинг сприйняття прогресу реформ» був ініційований проектним офісом Національної ради реформ у вересні 2015 року з метою більш повного відображення прогресу реформ. Відповідно до концепції проекту вимірювання громадської думки по загальних запитаннях довіри до органів влади, поінформованості та помітності прогресу реформ здійснюється щомісячно. Крім того, кожного місяця відбувається більш глибоке опитування респондентів по трьох з вісімнадцяти пріоритетних реформах.

Опитування проводилось методом online-опитування з 26.01.2016 – 04.02.2016. Географія дослідження - вся Україна (крім АРК), міське населення, чоловіки і жінки у віці 18-55 років. Вибірка 1000 респондентів, квотна за статтю, віком, регіоном і розміром населеного пункту.

 

Довідка:

Компанія TNS в Україні - це представник світового лідера в галузі маркетингових досліджень - компанії TNS. Україна є однією з 80 країн, де працює TNS, надаючи послуги на найвищому професійному рівні. З осені 2008 року TNS Входить до складу Kantar Group, дослідницького підрозділу світового рекламно-комунікаційного холдингу WPP.

Національна рада реформ створена для забезпечення політичного консенсусу у процесі проведення реформ, який складається з представників всіх зацікавлених сторін та є майданчиком для пошуку консенсусу і прийняття рішень. Основними завданнями Національної ради реформ є визначення пріоритетів реформ, координація дій із реформування, моніторинг реалізації та досягнення цілей реформ. Рішення Національної ради реформ приймаються за умови консенсусу всіх учасників, що забезпечує узгодженість позицій у процесі реформ.

Джерело