Торгова місія White Wedding Platform: український бізнес підписав понад 250 угод співпраці в Італії

У межах проєкту ReACT4UA за фінансування уряду Німеччини 12 весільних українських брендів взяли участь у торговій місії до Італії White Wedding Platform (Переосмислення майбутнього весільної індустрії). Протягом 4 і 5 жовтня 2023 року учасники здійснили покази й виставки власних колекцій, а також взяли участь у навчальних обговореннях і B2B (business-to-business) зустрічах. Під час торгової місії український бізнес підписав понад 250 угод співпраці в Італії.

До поїздки долучились такі бренди: Yedyna Wedding Studios, Innocentia Divina, Ricca Sposa, Ariamo, Daria Karlozi, Ida Torez Wedding Dress, Giovanna Alessandro Fashion Group, Aria Fashion Group, Oliver Martino Haute Couture, Lanesta, Dominiss, Jade.

Захід проходив у муніципалітеті Кассано-д'Адда (30 км від Мілана) на старовинній віллі Борромео д'Адда. Там відбулися, зокрема, показ і виставка весільних колекцій від українських брендів.

Щодо навчальних обговорень — учасники охопили теми трендів у весільній моді, правила успішного залучення клієнтів до блогу, переваги співпраці з італійськими виданнями та особливості колаборацій з інфлюенсери. На кожен з цих аспектів делегація отримала робочі поради від 5 спікерів події — Елени Пармеджані, Сімони Поллі, Клаудії Торрес, Джованні Спараціо, що працюють у модній італійській журналістиці, та Марії Пальчук, засновниці та PR-директорки компанії Top Communications agency. Так всі отримані знання є експертними та актуальними для застосування в роботі українських брендів.

Однак найголовніше досягнення White Wedding Platform — результати B2B зустрічей. Вони сприяли налагодженню зв'язків між українськими дизайнерами та потенційними європейськими партнерами. І за попередніми даними, внаслідок цього було підписано 250 контрактів про співпрацю. Встановивши міцні партнерства в Європі, бренди-учасники торгової місії підсилюють й економіку України та конкурентоспроможність місцевих МСП.

Поїздка українських брендів в Італію стала можливою за підтримки проєкту TIPSTER: «Підтримка торгівлі, інтелектуальної власності та технічного регулювання», який впроваджує Громадська спілка "Фонд підтримки реформ в Україні" за фінансової допомоги уряду Німеччини в рамках проєкту міжнародного співробітництва ReACTUA («Застосування та імплементація Угоди про асоціацію між Україною та ЄС у сфері торгівлі»), виконавцем якого є німецька федеральна компанія GIZ Ukraine.