Реформи в Україні впроваджуються швидше ніж у країнах Східної Європи

8 червня за результатами 20-го засідання Національної Ради Реформ відбувся прес-брифінг на тему енергоефективності за участі секретаря Національної ради реформ, заступника Глави Адміністрації Президента України, Дмитра Шимківа та Геннадія Зубка Віце-Прем'єр-Міністра, Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України. Ключовим питанням, про яке говорив пан Шимків, стало питання прогресу реформ в Україні. Він підкреслив, що жодна країна світу не проводила реформи у таких складних умовах, як Україна, і, не зважаючи на це, за два роки вдалося досягти вагомих результатів. 

"За два роки Україна зробила значно більше, ніж ми можемо спостерігати в інших країнах, де результат ми бачили через 3-6 років. Ми зробили дуже багато, але я знаю, що хотілось би більше, тому продовжуємо працювати",  сказав пан Шимків. Він також зазначив, що, зокрема, у Польщі  лише через 6 років після запровадження реформ розпочалося зростання ВВП, а ще через 6 років  реформи були визнані успішними. Економічне зростання в Грузії розпочалося через три роки після початку реформ, а через 6 років також був визнаний їх успіх. Словаччині знадобилося 6 років для досягнення успіху в питанні реформування країни. У Сінгапурі результати реформ стали відчутними лише через 15 років після їх початку, а перші суди над високопосадовцями, пов’язані з їх корупційною діяльністю, розпочалися ще на рік пізніше.

Пан Шимків також зазначив, що однією із найважливіших реформ стала реформа судової системи, реформа поліції, антикорупційна реформа та реформа Прокуратури, а реформа Збройних Сил взагалі відбулася у рекордно короткі строки.  

"Наша мета  це докорінні інституційні зміни. Ми говоримо не про прізвища, а про інституції. І сьогодні ми бачимо це у поліції, у НАБУ, формуванні судів та державних підприємств. Головна мета - зберегти єдність. Усі досягнення зроблені об'єднанням зусиль Президента, парламенту, прем'єр-міністрів, урядів, коаліції, донорів, активістів, армії, дипломатів та усіх громадян, які працювали над створенням цих змін",  наголосив заступник глави АП.

З детальною презентацією "Прогрес реформ в Україні" можна ознайомитись за посиланням: http://www.president.gov.ua/storage/j-files-storage/00/53/14/0247532345b331e4d505c9fc41184cc8_1512733731.pdf

Джерело

Переглянути усі матеріали засідання, презентації доповідачів та отримати більш детальну інформацію про порядок проведення зустрічі можна за посиланням.

Слідкуйте за новинами на офіційній сторінці Національної ради реформ України в соціальній мережі Facebook.