Подолання корупції – основне очікування українців від податкової реформи

Такі дані online-дослідження "Моніторинг сприйняття прогресу реформ", яке компанія TNS проводить спільно з Національною радою реформ.

Переважна більшість опитаних вважає, що податкову систему потрібно реформувати.

Найбільш важливими результатами, окрім подолання корупції в податкових органах, опитані вважають стимулювання розвитку бізнесу та "білі" зарплати.

Якщо говорити про обізнаність українців, то більшість респондентів не знає про прогресивну систему оподаткування, при цьому переважна більшість вважає більш справедливим принцип прогресивного оподаткування.

Представники малого приватного бізнесу більше підтримують принцип "єдині податкові ставки для всіх" (24%).

Проект «Моніторинг сприйняття прогресу реформ» був ініційований проектним офісом Національної ради реформ у вересні 2015 року з метою більш повного відображення прогресу реформ. Відповідно до концепції проекту вимірювання громадської думки по загальних запитаннях довіри до органів влади, поінформованості та помітності прогресу реформ здійснюється щомісячно. Крім того, кожного місяця відбувається більш глибоке опитування респондентів по трьох з вісімнадцяти пріоритетних реформах.

Повний звіт «Моніторингу сприйняття прогресу реформ» можна на сайті Національної ради реформ reforms.in.ua.

* Опитування проводилось методом он-лайн опитування з 17.12.2015 – 24.12.2015. Географія дослідження - вся Україна (крім АРК), міське населення, чоловіки і жінки у віці 18-55 років. Вибірка 1000 респондентів, квотна за статтю, віком, регіоном і розміром населеного пункту.

Довідка:

Компанія TNS в Україні – це представник світового лідера в галузі маркетингових досліджень - компанії TNS. Україна є однією з 80 країн, де працює TNS, надаючи послуги на найвищому професійному рівні. З осені 2008 року TNS Входить до складу Kantar Group, дослідницького підрозділу світового рекламно-комунікаційного холдингу WPP.

Національна рада реформ створена для забезпечення політичного консенсусу у процесі проведення реформ, який складається з представників всіх зацікавлених сторін та є майданчиком для пошуку консенсусу і прийняття рішень. Основними завданнями Національної ради реформ є визначення пріоритетів реформ, координація дій із реформування, моніторинг реалізації та досягнення цілей реформ. Рішення Національної ради реформ приймаються за умови консенсусу всіх учасників, що забезпечує узгодженість позицій у процесі реформ

Джерело