Підсумки засідання Національної ради реформ України №8

На засіданні Національної ради реформ, яке відбулось 23 червня 2015 року, жваво обговорювали децентралізацію. Були окреслені наступні кроки: узгодити галузеві реформи охорони здоров’я, освіти та соціального захисту з положеннями концепції децентралізації та розробити стандарти надання послуг населенню. Окремо для обговорення були запропоновані інструменти – як покращити взаємодію виконавчої і законодавчої влади для прискорення темпу реформ.

Пряма мова

Петро Порошенко, Президент України:

"Очікується, що будуть внесені зміни майже в 500 законів. Конституційна реформа в частині децентралізації повинна завершитися до 25 жовтня".

Володимир Гройсман, Голова Верховної Ради України:

"Україна вже не зверне зі шляху до децентралізації. Сьогодні на Національній раді реформ я у цьому вкотре переконався. На це є воля Президента, підтримка Прем’єр-міністра та бажання парламентської коаліції. Ця європейська модель врядування зробить успішними громади, а значить, зробить успішною нашу державу".

Переглянути усі матеріали засідання, презентації доповідачів та отримати більш детальну інформацію про порядок проведення зустрічі можна за посиланням.

Відео-трансляція засідання за посиланням.

24 червня за результатами засідання Нацради реформ відбудеться брифінг заступника Глави Адміністрації Президента України Дмитра Шимківа.

Слідкуйте за новинами на офіційній сторінці Національної ради реформ України в соціальній мережі facebook.