ОБСЄ надає підтримку Національній раді реформ: від автоматизації засідань до підтримки діалогу заради реформ

Вклад ОБСЄ у прогрес реформ в Україні є результатом втілення досвіду та можливостей Організації заради підтримки комплексного та всебічного діалогу стосовно порядку денного реформ. Про наміри продовжувати плідну співпрацю у заданому напрямку говорили під час зустрічі сьогодні Вайдотас Верба, Координатор проектів ОБСЄ в Україні, та Дмитро Шимків, Заступник Глави адміністрації Президента України, секретар Національної ради реформ.   

Сторони обговорили результати дворічної співпраці та взаємодії в межах низки проектів підтримки діалогу, які покликані посприяти діяльності в цілому Національної ради реформ, а також проектного офісу, який функціонує при ній.

Дмитро Шимків відзначив важливість вкладу ОБСЄ у серію удосконалень, які було внесено у роботу засідань Національної ради реформ. Серед них: розробка та передача програмного забезпечення для підтримки проектів; передача 60 планшетів для використання членами Нацради реформ під час засідань. Так, наприклад, четверте засідання Нацради реформ стало першим, яке пройшло без використання паперу та друкованих матеріалів. Учасники Нацради отримали доступ до матеріалів на планшетах. Раніше підготовка 2-х засідань потребувала друку понад 30 000 аркушів презентацій, додаткових матеріалів та буклетів. Проект "БЕЗ ПАПЕРУ" дозволив не лише підвищити ефективність засідань, але й заощадити кошти на друк матеріалів та зберегти довкілля.

Координатор проектів ОБСЄ в Україні зазначив необхідність подальшої підтримки комунікаційних ініціатив, спрямованих на підвищення обізнаності та залученості українців до процесу реформування країни. Результати трекінгів сприйняття реформ населенням свідчать про певні позитивні зрушення громадської думки по ряду реформ: публічних закупівель, освітньої, судової реформи тощо.

"На сьогодні відсоток виконання рішень Національної ради реформ складає 74. Сподіваюсь, що завдяки автоматизації та заходам з оптимізації підготовки матеріалів ми зможемо підняти ступінь виконання до 90%", - підсумував Дмитро Шимків.

"Успіх змін значно залежить від того, чи люди знають, розуміють та підтримують те, що відбувається. Саме тому ми прагнемо сприяти зміцненню можливостей реформаторів представляти їх програми та плани для обговорення широкому загалу", - зауважив Вайдотас Верба, Координатор проектів ОБСЄ в Україні, від час зустрічі.

Джерело