Обрано керівника Проектного офісу з координації розробки та впровадження реформ при Нацраді реформ

Конкурсна комісія з 4-х представників ЄБРР та 3-х співголів Виконавчого комітету реформ обрала Андрія Лобача керівником Проектного офісу з координації розробки та впровадження реформ (Проектний офіс).

У конкурсі на цю посаду взяли участь більше 120 кандидатів, з яких 8 за кваліфікаційними критеріями було відібрано для проходження інтерв’ю.

Андрій Лобач раніше працював програмним директором Фонду «Ефективне управління» та викладав у Білоруському державному економічному університеті. Вищу освіту здобув в Університеті Сассекса та Білоруському державному економічному університеті. Має ступінь кандидата наук з міжнародної економіки.

Проектний офіс надаватиме координаційну, аналітичну та комунікаційну підтримку 18-ти цільовим командам реформ, що створені в рамках Нацради реформ. Проектний офіс координуватиме розробку планів конкретних реформ, а також моніторинг їх впровадження і досягнення результатів. Проектний офіс звітуватиме про хід реформ Виконавчому комітету реформ, Національній раді реформ та громадськості. Діяльність офісу фінансується ЄБРР.

Нацрада реформ створена Указом Президента України у липні 2014 року як майданчик для пошуку консенсусу і прийняття політичних рішень у процесах реформування. До складу Нацради входять Президент, Прем’єр-міністр, Голова Верхової Ради, секретар РНБО, лідери парламентських фракцій коаліції, міністри Кабінету Міністрів, голови парламентських комітетів, представник Дорадчої Міжнародної ради та чотири представники від громадських організацій.

Порядок денний засідань Нацради реформ будується навколо найважливіших питань впровадження пріоритетних реформ, що потребують політичних рішень і консенсусу на найвищому рівні. Всі документи, підготовлені для засідань Нацради, разом з протоколами та прийнятими рішеннями публікуються на reforms.in.ua.

Для підтримки діяльності Ради реформ працюють Виконавчий комітет реформ та Проектний офіс з координації розробки та впровадження реформ.