Нова платформа "Партнер MOD" для цифровізації співпраці між Міноборони України та постачальниками тилового майна Збройним Силам України.

«Прозорість, конкурентність, доброчесність — наші пріоритети у реформі закупівель. А наші орієнтири на цьому шляху — стандарти НАТО», — повідомив Рустем Умєров.

Цей проєкт спрямований на розширення кола постачальників, забезпечення якісного тилового майна та налагодження ефективної комунікації між бізнесом і Міністерством оборони.

Міністр оборони України Рустем Умєров, під час презентації, зазначив, що його команда зіткнулася з численними проблемами у сфері закупівель, коли прийшла до Міністерства оборони. Закриті та корумповані процеси були одним із найбільших викликів. Не дивно, що початок повномасштабного вторгнення та збільшення бюджету на армію лише ускладнили ситуації. Вищезазначені перепони спонукали нову команду міністра шукати рішення для реалізації чесної та прозорої комунікації з постачальниками тилового майна.

Умєров пояснив, що цифровізація стала одним з ключових інструментів у боротьбі з корупцією. Хоча вона не вирішує всі проблеми на 100%, вона значно ускладнює можливості для незаконних схем. 

«Відтепер підприємці зможуть швидко та зручно подати через новий сайт свої зразки тилового речового забезпечення для затвердження Міністерством оборони», — Міноборони.

Платформа «Партнер MOD» надає виробникам та постачальникам всю необхідну інформацію про те, як працювати з Міністерством оборони, подавати заявки, виходити на торги та які документи потрібно мати. 

Розробники порталу повідомили, що постачальники можуть подавати заяви на проведення перевірки зразка речового майна, отримання акту відповідності, передання зразка-еталону чи проведення дослідних випробувань виробу. Також вони можуть отримувати роз'яснення щодо будь-яких запитань.

Міністр оборони також зауважив, що команда Міноборони розпочала реформу закупівель, яка є критичною для зміцнення обороноздатності країни, адже вона забезпечує військових найсучаснішим тиловим майном.

Заступник міністра оборони Дмитро Кліменков наголосив, що платформа сприятиме збільшенню кількості постачальників та виробників, готових працювати для забезпечення армії, зокрема це сприятиме зростанню конкуренції на понад 20% та покращенню процесу постачання тилового майна.

У зв’язку з релізом порталу, Міністр оборони закликав до співпраці всі компанії, які готові запропонувати якісну продукцію для війська. Він зазначив, що портал забезпечує прозорий і зручний механізм взаємодії з Міністерством оборони, а майбутні плани включають оцифровку всіх процесів.

Платформа «Партнер MOD» повинна стати ключовим інструментом для розширення кола постачальників, залучення нових учасників ринку та налагодження ефективної комунікації між Міністерством оборони та бізнесом. 

Запровадження платформи «Партнер MOD» є важливим кроком у реформі закупівель та зміцненні обороноздатності України. Вона забезпечить прозорість, конкурентність і доброчесність у процесі постачання тилового майна, що є критично важливим для ефективності бойових операцій та безпеки країни.

Портал розроблено Департаментом політики закупівель Міноборони за підтримки Спеціального радника з питань оборони Посольства Великої Британії в Києві.

Джерело: Міністерство Оборони України ; Фото: Міністерство Оборони України