Інтерв'ю з Марією Пунько

Знайомтеся: Марічка Пунько, проєктна координаторка та радниця з гендерних питань у ГС «Фонд підтримки реформ в Україні»!


«Контролювати, перевіряти, допомагати, підтримувати, навчати» — саме ці п'ять слів найкраще описують її щоденну роботу. 

У свої студентські роки Марічка організовувала наукові конференції, благодійні заходи, мала досвід зі створення громадської організації, а також стажувалась у деяких провідних установах громадського сектору, де вже тоді довела свою здатність брати на себе складні завдання та вести їх до успішного результату.

«Наразі я працюю в рамках двох проєктів, основна мета яких сприяти поширенню передових практик та покращенню наявних процесів в секторі оборони», — розповідає Марічка. 

Також, координаторка опікується гендерною рівністю та соціальною інклюзією в одному з проєктів оборонного сектору. До речі, цей напрям став її найбільшою гордістю: «Уже під час роботи у Фонді я завершила профільне навчання, і написала лекцію, яку наразі читаю в рамках курсу для уповноважених осіб з питань закупівель у військових частинах. Паралельно докладаю зусиль для розширення гендерного компоненту в рамках проєкту», — ділиться Марічка. 

Лекції, які проводить радниця, допомагають стейкхолдерам глибше розуміти важливість соціальної інклюзії в секторі оборони. 

Марічка особливо пишається дружньою атмосферою та професійною підтримкою, яку відчуває у колективі. За її словами, саме довіра та взаємодопомога є ключовими принципами роботи у Фонді. Але, як зізнається, головне в комунікації — це повага та професіоналізм, підкреслюючи важливість збереження спокою навіть у складних ситуаціях.

У перервах між насиченою роботою Марічка захоплюється танцями, що допомагають їй перезавантажитись після насиченого дня. А коли хочеться заглибитись у щось інтелектуальне, її вибір — книги з бехевіоризму та історії. Марічка переконана, що саме знання поведінкових моделей допомагають краще розуміти людей, будувати ефективну комунікацію та аналізувати різні сценарії розвитку подій.

На завершення: 
-      Як зрозуміти, що «ти на своєму місці»? 
-      Ти вирішуєш проблеми, які тобі подобається вирішувати.


Дякуємо, Марічко, за Вашу натхненну історію, віддану працю та внесок у розвиток світлого майбутнього нашої країни! Ми ж радіємо, що у нашій команді такі круті, молоді фахівці!