Фонд підтримки реформ в Україні підписав угоду з GIZ

6 жовтня 2015 року громадська спілка «Фонд підтримки реформ в Україні» підписала угоду про партнерство з GIZ. Організація сприяє сталому економічному розвитку України та процесу розробки і реалізації реформ, діє за дорученням Федерального Уряду Німеччини.

 

 

Основна мета

Угода між організаціями передбачає надання підтримки діяльності Проектного офісу координації і розроблення реформ при Національній раді реформ (НРР).

Спільний проект має наступні завдання:

  • Координація та сприяння зусиллям з ініціювання та розвитку реформ, моніторинг та контроль реалізації реформ у різних сферах відповідно до пріоритетів, визначених НРР;
  • Забезпечення прозорості процесів розробки та реалізації реформ;
  • Підтримка постійного зв'язку з НРР для аналізу дій та підготовки звітів у належній якості;
  • Забезпечення ефективного спілкування та партнерства з національними та міжнародними організаціями, донорами і громадянським суспільством;

Та інші.

Угода між організаціями діє до кінця березня 2016 року.

Довідка

За дорученням Федерального Уряду Німеччини GIZ підтримує процес перетворень в Україні з 1993 року. Наразі GIZ працює приблизно у 20 населених пунктах України за дорученням чотирьох німецьких міністерств, Європейського Союзу (ЄС) та Британського департаменту міжнародного розвитку (DFID). В Україні GIZ налічує близько 90 місцевих та міжнародних фахівців. Близько 30 інтегрованих та реінтегрованих тимчасових фахівців надають підтримку органам державного управління, торговим палатам та середнім підприємствам. З 2009 року GIZ має постійне бюро в Україні.

Проектний офіс з координації розроблення і впровадження реформ

17 лютого 2015 року відбулося підписання Меморандуму про взаєморозуміння між Виконавчим комітетом реформ і Європейським банком реконструкції та розвитку щодо підтримки Національної ради реформ та Проектного офісу з координації розроблення і впровадження реформ в Україні.

Мета ініціативи – Проектний офіс займатиметься координацією процесів розробки та впровадження реформ, моніторингом їх виконання і забезпеченням комунікації між міністерствами та Парламентом, а також між Урядом та громадським сектором.