Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) шукає консультанта для створення проектних Команд сприяння реформам в Україні

В кінці 2014 року Україна звернулася до ЄБРР з проханням посприяти процесу впровадження реформ в державі в рамках імплементації стратегії сталого розвитку "Україна - 2020".

Починаючи з 2015 року, ЄБРР надає постійну фінансову підтримку Національній Раді Реформ (НРР) та Проектному офісу, який здійснює координацію, аналітичну та комунікаційну підтримку впровадження реформ у міністерствах або агентствах та співпрацює з відповідальними за реформи особами.

ЄБРР і надалі сприятиме реформам в Україні, фінансуючи наступні етапи їх впровадження через власний мульти-донорський аккаунт та спеціальний акціонерний фонд ЄБРР.

Фінансова підтримка включає в себе надання грантів, які допоможуть державним установам ефективніше і швидше впроваджувати реформи, створивши для цього Команди сприяння реформам у ключових міністерствах та агентствах. Ці команди сконцентруються на підготовці та впровадженні реформ у відповідних міністерствах та агентствах.

Така підтримка окремих реформ є частиною глобальної стратегії реформування державного сектору, яка втілюється за підтримки ЄС та інших країн.

Команди сприяння реформам складатимуться з 20-25 експертів окремо для кожного міністерства або державної установи та будуть формуватися на період до 2-х років. Експертом може стати громадянин України з відповідними кваліфікаціями, який працюватиме на контрактній основі. В обов’язки експертів входитиме підтримка реформи державного управління та впровадження пріоритетних реформ у відповідному міністерстві згідно із стратегією та планом реформування.

Пілотний проект стартує у кількох обраних міністерствах, в яких розширять організаційну структуру, а через певний проміжок часу відбудеться інтеграція в операційну структуру установи. Пріоритетні напрямки реформування визначатиме кожне міністерство згідно із стратегією та планом після проведення консультацій з представниками широкої громадськості, приватного та державного секторів та донорських організацій.  

Наразі Європейський Банк Реконструкції та Розвитку (скорочено "ЄБРР" або "Банк") шукає консультанта, який допомагатиме Проектним командам Штаб-квартири ЄБРР у Лондоні та представництву ЄБРР у Києві з управлінням та адмініструванням Проекту та всього, що стосується Команд сприяння реформам. В його обов’язки входитиме менеджмент проекту, розробка та контроль бюджету, документообіг. Консультант працюватиме у київському офісі впродовж 6 місяців з можливістю продовження терміну дії контракту.

Резюме разом з супровідним листом надсилайте на адресу пані Бояни Райнер,  не пізніше 7 серпня 2016 року на адресу reinerb@ebrd.com

Детальний опис вакансії за посиланням

Джерело