Торгово-інвестиційна місія США підтримала стратегію реформ Мінагрополітики "3+5"

Торгово-інвестиційна місія США схвалює стратегію реформування агропромислової галузі «3+5», розроблену Міністерством аграрної політики та продовольства України, та готова до поглиблення співпраці двох країн у інвестиційній сфері.

Про це заявив голова місії, перший заступник Міністра сільського господарства США Майкл Ск’юс під час зустрічі із Міністром аграрної політики та продовольства України Тарасом Кутовим.

Очільник Торгово-інвестиційної місії США наголосив, що американська сторона дотримується чіткої позиції розвитку двосторонньої співпраці. Представники місії також запевнили у політичній підтримці реформ українського АПК та висловили готовність до обміну досвідом у сфері інвестиційного розвитку аграрної галузі.

У свою чергу, Міністр аграрної політики та продовольства Тарас Кутовий наголосив на важливості підтримки дрібних українських фермерів та переходу до більш глибокої переробки сільгосппродукції.

"Ми маємо створити усі умови для інвестиційного співробітництва у сфері виробництва продуктів АПК з більшою доданою вартістю, переробної галузі та органічного виробництва", – зауважив Тарас Кутовий.

Очільник міністерства також додав, що наразі необхідно прийняти низку законопроектів для прозорого і ефективного обігу земель сільськогосподарського призначення, а також створити механізм економічного стимулювання тих фермерів, які готові розвивати землю та інвестувати у неї протягом довгострокового періоду.

Нагадаємо, команда Міністерства аграрної політики та продовольства України на чолі з Тарасом Кутовим розробила стратегічний план реформування галузі "3+5". Вона містить три стратегічно важливі пріоритети – державна підтримка фермерів, реформа держпідприємств та чесний і прозорий обіг землі, і п'ять напрямків, які витікають з них. Це розширення ринків збуту, органічне виробництво і нішеві культури, розвиток сільських територій, зрошення і безпека харчової продукції.

Джерело