Плоди реформ будуть очевидні через рік-півтора - Андрій Лобач

Андрій Лобач – керівник ще однієї, нової, структури, яка опікуватиметься реформами, точніше – менеджментом реформ. Називається вона Проектний офіс з координації розроблення та впровадження реформ.

На її функціонування упродовж одного року ЄБРР виділив грант у понад мільйон євро. Розмір гранту свідчить не тільки і не стільки про те, якої ваги західні партнери надають українським реформам, скільки про їхнє розуміння неспроможності влади грамотно спланувати і ефективно впроваджувати реформи.

Меморандум про створення Проектного офісу представники ЄБРР та України підписали ще 18 лютого; проектні менеджери почали роботу тільки в середині червня. Багато часу пішло на бюрократичні процедури – підбір та узгодження кандидатур менеджерів, детальне оформлення угоди, пояснює Андрій Лобач.

Лобач – прагматик і оптиміст. Громадянин Білорусі. Йому 40 років, останні шість мешкає в Україні. Вчився у Білорусі та Великій Британії, стажувався в Єврокомісії, викладав у Білоруському державному економічному університеті, практикував як топ-менеджер групи білоруських підприємств. В Україні був виконавчим директором фонду "Ефективне управління" Ріната Ахметова, який припинив своє існування минулого року.

Повна версія інтерв'ю з керівником Проектного офісу з координації розроблення та впровадження реформ