Підсумки засідання Національної ради реформ України №9

На засіданні Національної ради реформ, яке відбулося 23 липня 2015 року, були обговорені наступні питання: моніторинг прогресу реформ за ІІ квартал, реформа Укрзалізниці, досвід успішних реформ та швидкі перемоги. На засіданні був присутній Міхеіл Саакашвілі, Голова Одеської обласної державної адміністрації, який доповів про плани економічного розвитку Одеської області.

Пряма мова

Міхеіл Саакашвілі, Голова Одеської обласної державної адміністрації:

«Національна рада реформ України прийняла рішення щодо створення першої в країні ради Економічного розвитку регіону за сінгапурською моделлю. Це буде єдине вікно для інвесторів. Сьогодні Велика група бізнесменів з Ірану прибула в Одесу. Ми чекаємо багато інших українських та міжнародних інвесторів, для того щоб з їхньою допомогою створити нові робочі місця».

Основним елементом порядку денного дев'ятого засідання Нацради реформ була презентація базових принципів реформування економіки України. Міністр економіки Айварас Абромавічус представив основні принципи економічних реформ, які доповнюють інші програмні документи, а саме Угоду Асоціації України з ЄС, Президентську Стратегію-2020 і План дій уряду на 2015 рік. Проголошені принципи декларують підтримку економічної свободи, яка повинна стати основною метою всіх реформ. Презентація за посиланням.

Переглянути усі матеріали засідання, презентації доповідачів можна за посиланням.

Отримати більш детальну інформацію про порядок проведення зустрічі можна на сайті Нацради реформ.

23 липня за результатами засідання Нацради реформ також відбувся брифінг заступника Глави Адміністрації Президента України Дмитра Шимківа та голови Одеської обласної державної адміністрації Михеіла Саакашвілі.

Слідкуйте за новинами на офіційній сторінці Національної ради реформ України в соціальній мережі facebook.