Конституційний процес в Україні відбувається максимально відкрито – Гройсман

9 липня 2015 року відбулося перше засідання парламентсько-громадської платформи на тему "Конституційна реформа через суспільний діалог: удосконалення Основного Закону в світлі вітчизняної конституційної традиції". Участь у заході взяли, зокрема, Голова Верховної Ради Володимир Гройсман, Уповноважений Верховної Ради з прав людини Валерія Лутковська, заступник глави адміністрації Президента Олексій Філатов, заступник голови Консультативної місії ЄС Юг Фанту, координатор проектів ОБСЄ в Україні посол Вайдотас Верба та член Конституційної комісії Сергій Головатий.

Парламентсько-громадська платформа створена Проектом «Підтримка національного діалогу», що реалізується за ініціативи Координатора проектів ОБСЄ в Україні спільно з Адміністрацією Президента України в особі Національної ради реформ та іншими зацікавленими державними органами і міжнародними організаціями для підтримки всеохоплюючого національного діалогу в контексті процесу реформ, напрями якого були стратегічно визначені Президентом України у Стратегії сталого розвитку «Україна – 2020», схваленій Указом Президента від 12 січня 2015 року № 5/2015. Захід проводиться за сприянням Фонду підтримки реформ в Україні.

Конституційний процес – це гарантія того, що ми впроваджуватимемо якісні рішення для розвитку нашої держави, наголосив глава парламенту у вітальному слові. За його словами, внутрішній діалог дуже важливий, оскільки це майданчик для обговорення змін, яких так потребує країна. "Маємо знайти рішення щодо тих нескінченних проблем, які є в державі", – сказав Володимир Гройсман. Водночас він зауважив: "Якщо ми не створимо якісну систему врядування, умови для залучення громадян у процес ухвалення рішень нам буде важко забезпечити інші зміни".

Учасники заходу обговорювали проблеми децентралізації, судової реформи та конституційних прав, проблем реінтеграції Донбасу в контексті Конституційної реформи та інші питання.

Більш детальна інформація за посиланням.