Кабмін схвалив Стратегію реформи державного управління

24 червня 2016 року на своєму засіданні Кабінет міністрів України розглянув і схвалив Стратегію реформи державного управління на 2016-2020 роки та План заходів з її реалізації.

Розробка Стратегії РДУ тривала більше року із залученням широкого кола зацікавлених сторін – органів виконавчої влади, народних депутатів, представників громадянського суспільства та міжнародних експертів. а також у тісній співпраці з ЄС, який має стати основним партнером України у її впровадження. 

Стратегія реформування державного управління на 2016-2020 роки визначає спільні межі не лише реформи інституцій, а й самої якості державної політики, процесу її формування та впровадження.

Стратегія передбачає такі актуальні завдання, як створення реформаторських команд в органах виконавчої влади, перегляд системи органів виконавчої влади та їх підзвітності, підвищення якості нормотворчої роботи, функціональний аналіз органів виконавчої влади та перерозподіл компетенції щодо прийняття рішень між Кабінетом Міністрів України та міністрами, перехід системи державного управління від фрагментарного планування та здійснення реформаторських дій до планомірного та сталого розвитку держави.

Важливим є не тільки підготовка та схвалення Стратегії, але й ефективне та успішне її впровадження. Саме тому разом зі Стратегією був ухвалений План заходів з її реалізації, який включає більше 150 заходів з конкретними строками, відповідальними та індикаторами виконання. 18 травня була утворена Координаційна рада з питань реформування державного управління під головуванням Віце-прем’єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України, мета діяльності якої є забезпечення координації заходів реалізації Стратегії.   

Наступними кроками мають стати укладення офіційної міжнародної угоди з ЄС щодо надання підтримки у впровадженні Стратегії та формування професійних команд у кожному міністерстві та ЦОВВ, які зможуть якісно та безперервно  впроваджувати реформу до 2020 року.  

Стратегію можна завантажити за посиланням.

Джерело