12 листопада нарешті буде розглянута реформа державної служби

Проект закону про державну службу буде розглядатися у ВРУ 12 листопада.

Нарешті, 30 жовтня, після 6 місяців опрацювання, 1300 правок та погодження проекту закону про державну службу, прийнятого у першому читанні 23 квітня 2015, профільний Комітет ВРУ з питань державного будівництва завершив його підготовку до голосування у другому читанні. Ян Томбінскі, Посол, Голова Представництва ЄС в Україні, додаткво наголосив про важливість найскорішого прийняття закону про державну службу, який відповідає європейським стандартам під час проведення круглого столу "РЕФОРМА ДЕРЖАВНОЇ СЛУЖБИ В КОНТЕКСТІ ВСЕОХОПЛЮЮЧОЇ РЕФОРМИ ДЕРЖАВНОГО УПРАВЛІННЯ В УКРАЇНІ", який відбувся 2 листопада 2015.

Прем'єр міністр також висловив повну підтримку прийняття закону у п’ятницю на нараді в КМУ. Всі фракції публічно підтримують реформу державної служби та прийняття закону.

Майже через рік після першого обговорення проекту закону на Національній раді реформ залишається останній найважливіший крок, але чи зможуть депутати та фракції мобілізуватися та проголосувати за реформу №1, відкинувши свої тимчасові політичні розбіжності?

Проект закону

Джерело